Z

De leukste tekstplankjes

met grappige spreuken & teksten

Z

Origineel en uniek cadeau

cadeau voor vele gelegenheden

Z

Binnen 3 werkdagen in huis

ook bij gepersonaliseerde tekst

Hoe worden onze tekstplankjes gemaakt?

Elk tekstplankje dat bij ons de webshop verlaat, is met passie en toewijding gemaakt. We streven ernaar elk plankje om te toveren in een klein kunstwerkje, een uniek stuk dat niet alleen vaak letterlijk een boodschap draagt maar ook karakter heeft. Hieronder volgt een blik op ons productieproces, waarin vakmanschap en duurzaamheid centraal staan.

Selectie van duurzaam hout

Het is voor ons een vereiste om gebruik te maken van hout met het PEFC-keurmerk wat de zekerheid biedt dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. 

Omschrijving

In een PEFC-gecertificeerd bos wordt elke gekapte boom vervangen door een nieuwe boom, waardoor we bijdragen aan een beter milieu.

Van planken zaagt men plankjes

Nadat we het juiste hout hebben geselecteerd, begint het vakmanschap. Van grotere steigerhouten planken zagen we zorgvuldig kleinere plankjes, met aandacht voor de unieke eigenschappen van elk stuk hout. Een knoest of kwast in het hout is bijvoorbeeld prachtig en voegt karakter toe. We zorgen er echter voor dat dit de leesbaarheid van de tekst niet beïnvloedt. Vervolgens halen we de scherpe kantjes ervan af en worden ze een voor een geschuurd en klaar gemaakt voor de volgende stap.

 

Verven en nog eens verven

Na het zagen, wordt het tijd om de plankjes wat kleur te geven. We pakken dit aan met een milieuvriendelijke verf op waterbasis die niet alleen goed is voor de planeet, maar ook de look van het hout nog mooier maakt. Elk plankje krijgt twee laagjes verf. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen een mooie kleur krijgen maar ook extra beschermd zijn. Door deze manier van verven krijgen de plankjes een toffe verweerde look, waardoor ze er nog unieker uitzien. Ze blijven langer mooi, met net dat beetje extra karakter.

Houtgravure 2.0: Laserprecisie brengt het ontwerp tot leven

Laser graveren van tekstplankje

Onze lasergraveermachine is het hart van het proces. Met een geconcentreerde lichtstraal brandt de laser jouw gekozen ontwerp haarscherp in het hout. Het is een precies klusje dat zorgt voor een schitterend contrast tussen de natuurlijke houtkleur en de donkere, gegraveerde lijnen.

Het mooie van de manier waarop wij laseren, is dat het hout meerdere millimeters diep gelaserd wordt, wat een authentiek 3D-effect geeft. We gebruiken een speciale lens die ervoor zorgt dat er een mooie donkerbruine verkleuring van het ingelaserde hout ontstaat, een proces dat met veel experimenteren en testen is ontstaan.

Na het instellen van de laser is het vervolgens een kwestie van geduld, rustig wachten op het moment dat de laser zijn werk volbracht heeft. En vergis je niet, dit proces duurt gemiddeld 3 tot 4 uur per plankje! Kan dat niet sneller, zul je nu denken, en ja, dat kan. Maar dan krijgen we niet het mooie 3D-effect dat we graag willen, en wat dit plankje zo uniek maakt.

We hadden er voor kunnen kiezen plakletters of chemisch drukwerk te gebruiken, dat is vele malen sneller en goedkoper. Maar los van dat dit veel minder mooi is, en de tekst kan verkleuren of ervan af kan gaan, is het ook nog eens belastend voor het milieu. Het is en blijft immers een chemisch proces. Onze laser gebruikt een kleine hoeveelheid stroom, en deze wordt opgewekt door zonnepanelen. En mocht het plankje ooit bij het afval terecht komen, produceert dit geen extra afvalmaterialen omdat er niets wordt toegevoegd aan het hout. Het eindproduct is volledig van hout, wat 100% biologisch afbreekbaar is. Dit in tegenstelling tot niet-biologisch afbreekbare chemische inkt of moeilijk te recyclen plakletters.

Afwerken en klaar

Zodra het laseren klaar is, hoeven we alleen nog een haakje aan de achterkant te bevestigen of, indien u hiervoor gekozen heeft, een ophangkoord te bevestigen.

Ook eventuele extra attributen, zoals een kroonkurkopener, worden zorgvuldig gemonteerd. Zo is jouw plankje niet alleen een blikvanger, maar ook helemaal klaar voor gebruik!

Onze plankjes zijn niet alleen verkrijgbaar met teksten in het Limburgs dialect, maar ook Nederlandstalige teksten zijn beschikbaar. Zo bieden we voor ieder wat wils en vind je altijd het perfecte tekstplankje.

Vragen? WhatsApp ons!